fredag 30 mars 2007

Det händer på landet



Försöker få igång lekkamraten..


...Titta på mig


Tröttnad...

och igång igen


Alexander tar sig säkert fram på landet

Landsbygdsråd i Odensvi

Lite mer om Richard Dybeck, och andra köpingsprofiler

Inför landsbygdsrådet under tisdagskvällen sken solen vackert över Dybecksgården.
Mötet var mycket intressant och jag fick ta del av flertalet intressanta projekt som är på gång i kommunen. I dessa kretsar finns det flera eldssjälar som lägger ner sin själ i landsbygdens fortlevnad men framförallt i dess utveckling. Landsbygden ska ses som en resurs, och det arbetet som läggs ner är nu på väg att ge resultat.

Eller som en herre på mötet sa "det luktar inte, det doftar"...

lördag 24 mars 2007

Kolsva - porten till Bergslagen?

Jag surfar runt på Köpings kommuns hemsida för att söka på "Kolsva" och jag finner detta . Min följdfråga, är det fortfarande bergslagsporten som kolsvaborna känner sig mest identifierade vid?

Idag så möts bilisterna på väg in i Kolsva av en risig hemmagjord skylt där det står just Kolsva - porten till Bergslagen...

Det är dags att Kolsvaborna börjar fundera om det inte vore roligare med en ny välkommenskylt! En skylt som känns nutid, fräsch och identiferbar för alla åldrar.

Kanske så är det en uppgift för den drivna företagarföreningen i Kolsva att ta tag i? ofta i mindre samhällen så finns det ett gäng eldsjälar som ser till att det händer något, så är det även i Kolsva. Jag ska maila till föreningen och se hur vi kan gå vidare med skyltandet.


"Du det här med skyltar, det är inte så enkelt..." , okänd

torsdag 22 mars 2007

Snabb geografilektion

En staty av Carl Wilhelm Scheele.
Scheeles apotek låg strax intill nuvarande Stora Torget.



Vid stora torget ser vi det vackra rådhuset där vi har sammanträden
varje tisdag med kommunstyrelsens arbetsutskott.Själv så bor jag på Nygård, i en annan del av Köping

måndag 19 mars 2007

Därför...

Tack för ordet..
Äntligen har det blivit dags för mig att blogga.
Jag har längtat efter denna möjlighet, att skriva ner mina tankar och funderingar är något som jag velat gjort länge, men inte tagit mig tiden eller hittat rätt format att göra det i.
Denna blogg kommer att börja med mina funderingar kring livet och vad som händer i min vardag och runtomkring mig. Vart bloggandet slutar, det vet jag inte idag, om jag ska vara ärlig så vill jag heller inte veta. Det får utveckla sig längst vägen, och du som läsare har stora möjligheter att påverka vilket ämne som ska diskuteras, skicka iväg ett mail, svårare behöver det inte vara.
Jag har också ambitionen att bjuda in intressesanta gästbloggare som kan berika våra liv.
Mycket nöje!

Bloggandes från en annan del av Köping, Nygård