måndag 29 juni 2009

Solen skiner och internet ligger nere

De senaste dagarna har jag varit internetlös då internet inte vill fungera hemma hos mig på torsgatan. Känns inte så bra att ofrivilligt prioritera bort att kommunicera utan internet, men det funkar helt okej det också. Det har bla. lett till att jag tagit både det tredje, fjärde, femte, sjätte och sjunde doppet i Lundbysjön för i år :)
Helt underbart skönt är det i vattnet, när vi mätte temperaturen igår så var det 24grader i vattnet!

Jag har också börjat planera för en sommarfest som äger rum i slutet på juli.

Mkt skoj att se fram emot. Ha det bäst!

fredag 26 juni 2009

Årets andra dopp!

Lämna in din jobbeställning!

Denna vecka har det blivit två anställningsintervjuer. Känns riktigt bra att komma igång med jobbsökeriet :)

Första jobbet var ett säljarjobb för Tele2. Jobbet var att sälja hela Tele2:s utbud, mobil- fasttelefoni, bredband, TVtjänster via dörrförsäljning i Västerås och Enköping.

Jobbet i sig verkade intressant, tyvärr fick jag en dålig magkänsla för de som jag skulle arbeta för och tillsammans med. När en dålig magkänsla infinner sig i ett tidigt skede i en anställningsprocess ska det mycket till för att vända den till något positivt under 12h. Det halvdygn som jag hade på mig att bestämma mig om jag ville jobba för det nystartade säljföretaget. Jag beslutade mig för att söka fler jobb och tackade nej.

Igårkväll var det intervju på ett företag som heter Novasis. Det kändes väldigt bra, förhoppningsvis så kommer jag att komma igång att jobba som personlig assistent inom kort.

Det känns verkligen som att jobbsökande är på väg att lossa, en bra start var att skicka in en jobbbeställning!

söndag 21 juni 2009

En dag vid Gammelgården!

Nancy vid ankdammen

Iris fikade vid Gammelgården

Takterna sitter i

Tobbe håller ställningarna

Jag vill rekommendera gammelgårdens våffla med grädde och sylt. Smaskens!

lördag 20 juni 2009

Midsommar är bäst på landet!

Vid Lundbysjön firar jag midsommar

Med grillat

Fiske

Mer fiske

Midsommarfärd

Blommor vid morsfar Enars minneslund vid Bro Kyrka

Mor och Folkdanslaget

fredag 19 juni 2009

Regn är säkert bra för grannens potatis!

Hej!

Snart är det avfärd till familjegården, Solberga. Det blir fiske, grill och trevligt tillsammans med släkt och vänner.

Jag vill passa på att önska dig en riktigt härlig midsommar!

..och kom ihåg att när det kommer några regnstänk så är det säkert bra för grannens sådd och vår potatis :)

torsdag 18 juni 2009

Kung på Rockstar trummor :)

Kom precis hem ifrån en riktigt rolig Rockstarkväll hos Tobbe! Avslutade med 99 % på M Jacksons Beat It :)

Vad kan man säga ;) glad midsommar på Er!

Midsommarfin lägenhet!

Under europaparlamentsvalrörelsens slutskede så bestämde jag mig för att "låta pappersberget" växa och att jag skulle ta tag i en ordentlig urstädning så här efteråt.

Idag var den dagen.

- Nu känns det helt underbart att äntligen kunna sätta sig ner i soffan utan att sätta sig på en politikpappershög!




Min lägenhet är på 32,5m2

Jobbjakten kan börja!

Hej!

Jag inleder nu min jobbjakt

Du kan supporta mig här på bloggen. Skicka ett mail eller ett sms - ge mig tips på jobb som jag kan söka.

Du kan berätta för företag om möjligheten att anställa mig. Företag som kan ha nytta av mina erferenhet och min drivkraft!

Nu skaffar vi jobb :)

Bilder från Torpkonferensen!

Teddy och Nancy

Salem Gospel Choir , James T Meeks Chicago bjöd på riktigt bra underhållning

Giuliana, Nancy och jag vid Torpkonferensen i tisdagkväll.

måndag 15 juni 2009

Rösta för mer ketchup till Världen!

Här kan du se the ketchupway to travel upplagd på youtube, ranka gärna videoklippet.

och här kan du rösta på mitt tävlingsbidrag i Mrjets resetävling. Leta reda på det blå bidraget, det står "Mitt sätt att resa jorden runt, vågar du följa med?"

Tack för din röst!

Mitt tävlingsbidrag i jordenrunttävlingen!

fredag 12 juni 2009

Värmlandstrip och flitiga studenter!

Min kusin Niklas från Sunne tog grundenten

Det firade jag och min andra kusin Joel med ett "jumpicture"

Oskar och jag skojade

Giuliana tog studenten vid SP Ullvigymnasiet

onsdag 10 juni 2009

Tvåhundraförtiofyra är helt fantastiskt!

Jag känner mig väldigt ödmjuk och tacksam över det förtroende som tvåhundraförtiofyra personer (244) visat mig genom att ta Centerpartiets valsedel, vända på den, och sätta ett kryss framför mitt namn.

- För mig är det oerhört stort och jag känner mig ödmjuk inför uppgiften att föra fram min vision för ett företagsammare Europa! Jag ska påverka Centerpartiet och vår europaparlamentariker Lena Ek i dessa viktiga frågor - och jag är övertygad om att de kommer att lyssna.

- För mig så är Centerpartiet småföretagarnas och de företagsamma människornas parti! Med vår ideologi, bakgrund och syn på människan och dess inneboendekraft så borde det inte vara någon fundering hos landets småföretagare vad de ska rösta på. Varför är det inte så idag, tror du?

Jag tror att det handlar om en otydlighet. Centerpartiet behöver visa vad det är vi vill och vart vi är på väg. Inga kompromisser på det området! De flesta personer som jag känner utanför politiken har ingen bild av Centerpartiet och vad Centerpartiet står för.

- Varför de ska rösta på Centerpartiet och inte på något annat större borgerligt parti? Varför ska man engagera sig i Centerpartiet, finns det verkligen möjlighet att påverka där?

Jag tror att denna valrörelse kan bli en väckarklocka för hela partiet, om man väljer att lyssna. Det finns ett glapp mellan Centerpartiets egen bild och medborgarnas bild av Centerpartiet (oftare än vad man tror så finns ännu ingen bild).
Vem ska förmedla bilden av Centerpartiet? Centerpartiet, oppositionen ...vem?

Centerpartiet har det mesta för att återigen bli ett 20%parti. Den bästa politiken för jobb och tillväxt, bästa miljöpolitiken och så hade vi tidigare ett grymt integritets och öppenhetsmanifest som ett bra beslutsunderlag. Jag känner att nu är det god tid inför 2010 att backa bandet, fånga upp det som är vår själ igen och varför inte gräva där vi står, som det så fint hette i vårt valmanifest.

Missförstå mig rätt. Jag är stolt Centerpartist, jag vet bara att vi kan mer.

tisdag 9 juni 2009

Bästa motiveringen kommer självklart ifrån Kolsva!

"Du gjorde Europavalet Roligare och spred engagemang tillsammans med glädje och Humor för en god sak!"

/Sören Mårtensson

Det är alltså Sören Mårtensson ifrån Kolsva som tar hem den åtråvärda t-shirten som jag hade på mig under valvakan! En "kyss för kryss" t-shirt kommer inom kort levererad till dörren.

- Jag tycker att Sören fångade mkt av det som jag ville förmedla med min C€ 37 kampanj, säger Fredrik i en kommentar till vinnarbidraget.

Ett stort tack till Sören för den motiveringen, ett tack också till Er andra som lämnat in tävlingsbidrag. Fler tävlingar kommer inom kort, så håll utkik :)

Nationaldagstalet som regnade bort...*

Först och främst så vill jag tacka Centerpartiet i Västerås! Tack Helen och Fredrik för att ni bjöd in mig till detta firande av nationaldagen.

Jag heter Fredrik Andersson, är 27år och kandiderar till europaparlamentet för Centerpartiet på plats 37.

Det är mitt första nationaldagsfirande här vid Djäkneberget. Jag är uppväxt i en annan del av Köping som heter Kolsva, eller rättare sagt på en bondgård alldeles utanför som heter Solberga. Det är speciellt roligt för mig att fira nationaldagen, då jag sedan barnsben fått höra historien om hur nationalsångens inledande rader kom till. Känner ni till det?

Enligt min farfar så var det nämligen som så att Richard Dybeck som kom ifrån Odensvi och är den person som skrev nationalsången befann sig ute på våran gård (för si så där en 165år sedan på ett tillfälligt besök).

Nedanför farmor och farfars stuga så står än i dag ett gammalt utedass.
Farfar berättar att Richard Dybeck satt på dasset med öppen dörr - kollade ut över de öppna landskapen, såg den vackra Lundbysjön där vattnet låg stilla och kände harmoni… Richard såg även de äldre herrarna som jobbade ute på åkrarna. Och fick skrivlust.. så han tog fram sin täljkniv och började rista in meningen - ”Du gamla du friska” som är den egentliga inledningen på vår nationalsång – på dassväggen. I slutet av 1850-talet ändrade han dock själv texten till "Du gamla du fria"… men kommer du ut till Solbergagård så kan du se den ursprungliga inristningen i dassväggen än idag.

Vi firar nationaldag i en tid av oro, i en tid av lågkonjuktur och ekonomisk kris i Västerås, Sverige och runt omkring i hela Världen.

I en tid då många ungdomar känner sig ensamma, misslyckade och deprimerade.

I en tid då vi står att möta världens klimathot, och risken att en hel ungdomsgeneration ställs utanför arbetsmarknaden!

Vi lever i en tid, då människor ställer sig frågan: Vart ska denna kris leda oss?

Ordet kris betyder egentligen en tidpunkt att besluta något: en vändpunkt – det avgörande ögonblicket.

En del människor nöjer sig med att smaka på livet. En del hoppas att det ska bli bättre. Jag vill tro att livet har något alldeles speciellt för både dig och mig!

Men för att det ska bli bättre behöver vi göra mer än att bara hoppas…

Vad vill du med ditt liv? Vad är viktigt för dig? Vad lever du för och vad lever du av?

Vill du att det ska bli bättre imorgon? Bygger det på att du gör något idag! Jag tror att du kan få precis vad du vill! Det är upp till dig att skicka in den beställningen!

Ordet VILL är oerhört viktigt, tala om vad det är du VILL till dig själv! Inte vad du inte vill…

Jag har insett att man inte kan förändra världen om man inte börjar förändringen hos sig själv! Att ändra på sin granne, eller på sin partner har många försökt och misslyckats med! Det är vi själva som behöver göra förändringen i vardagen – steg för steg, för att det ska bli kunna bli bättre imorgon.

Är du nöjd med ditt liv? Är du inte det, då behöver du göra något åt det! Ekonomin kommer att vända, en del optimister tror redan till hösten. När det vänder vad kommer att vara viktigt i ditt liv?

EU påverkar oss både lokalt och globalt – imorgon väljer du hur vi ska påverka EU! För då är det val till europaparlamentet.

Jag vill att EU ska bli mer företagsamt genom mindre byråkrati och mer drivkraft!

EU ska inte syssla med allt, utan kraftsamla för att möta gemensamma utmaningar som Sverige och Europas länder inte fixar själva.

Beslut som behöver fattas gemensamt, men bara då vi inte kan lösa problemen vid köksbordet, på lagårdsbacken, i kommunen eller i Sveriges riksdag.

Jag vill att EU ska sluta peta i detaljfrågor som vi bättre kan lösa på hemmaplan. Hur många träd som det ska få finnas i svenska beteshagar eller hur böjd en gurka får vara är frågor som inte hör hemma på EU-nivån enligt mig.

Genom att rösta på Centerpartiet röstar du för ett smalare men vassare samarbete som koncentrerar sig på färre och genuint gränsöverskridande frågor. Som med förenta krafter arbetar för fred, värnar mänskliga rättigheter, främjar rörlighet och utbyte men som också slår vakt om mångfalden och olikheterna i vår världsdel.

Genom att kryssa Fredrik Andersson, plats 37 på Centerpartiets valsedel

– röstar du för ett EU som styrs av sunt bondförnuft – rätt beslut på rätt plats!

* Detta tal skulle jag hålla vid nationaldagsfirandet i Västerås den 6 juni. Tyvärr så började det regna och talet regnade bort. Men jag publicerar det här ändå.

måndag 8 juni 2009

Bilder från Centerpartiets valvaka och nattens festande i Stockholm!

Uppställning innan Centerpartiets valvaka inne i riksdagshuset

Världens bästa kampanjgäng!
Tack Elisabeth och Simon, ni är verkligen bäst:)

Marie kommer bli en grymt bra europaparlamentariker!
Men någon kyss blev det inte...

Efter en månad av intensivt kampanjande var det dags att fylla magen med en massa mat :)

Abir och Marie fick välförtjänta blommor

Lena Ek har fått fortsatt förtroende som europaparlamentariker.
Hon är riktigt riktigt bra, rent av bäst faktiskt nere i Bryssel!

Av någon anledning så blir det nästan alltid riktigt skojiga fester som dras igång.
Så även denna kväll :)

Kl 03.36 vid slussen fick jag och Simon en massa överskottsenergi...

Vinn min kyss för kryss t-shirt från valvakan!

På min t-shirt står det Kyss för kryss
Skicka in bästa motiveringen till mig och svara på frågan.

Därför vill jag ha den kryss för kryss t-shirt som jag hade på mig vid nattens valvaka!

Vinnarbidraget publiceras här på bloggen och får t-shirten hemskickad med posten .

Tävlingen kan börja. Vinnarbidraget publiceras på torsdag.

söndag 7 juni 2009

Ända in i kaklet!

Nu ska jag gå till Nyckelbergsskolan för att avlägga min röst i detta europaparlamentsval. Det känns fantastiskt bra att ha denna möjlighet!

Jag kommer att lägga min röst på en person som kommer driva på för ett företagsammare, ett grönare, tryggare och öppnare Europa! Vem kommer du rösta på?

Efter det så ska jag springa lite mer i trappuppgångar och påminna människor om att det är val, genom mitt flygblad och euro37sedel.

Ikväll ska jag på valvaka, kommer bli riktigt underbart roligt att träffa alla duktiga centerpartikandidater och valkampanjsfolk. Men först in i kaklet med er!

lördag 6 juni 2009

Tack för ditt förtroende!

Jag vill tacka alla människor som visat mig förtroende och kryssat mig i detta val till europarlamentet! Jag känner mig förväntansfull inför uppdraget som europaparlamentariker. Det finns en hel del att göra för att vi ska få ett företagsammare Europa med mindre byråkrati och mer drivkraft. Att det ska vara lika självklart för ungdomar att starta eget företag som att söka sig till en anställning.

Nyckeln till att komma vidare ifrån krisen ligger hos dig och mig, företagsamma människor. Jag har genom denna kampanj som jag drivit under en intensiv månad visat på att det går att vara företagsam, kreativ och samtidigt ha riktigt roligt!

Jag vill att fler företagsamma personer ska ta klivet in i politiken, som förstår villkoren för småföretagare och som driver på för ett företagsammare samhälle. Vi behöver få till en attitydförändring i samhället som uppmuntrar människor att bli företagare, men också genomföra många regelförändringar för att göra det enklare att anställa och växa som litet företag. Det tjänar vi alla på!

Tack för ditt kryss på valdagen!

Fredrik

Nationaldagsfirande vi Djäkneberget i Västerås!

Euro37sedel utdelning

Fallskärmshoppare som strax landar vid grönytan vid Djäkneberget


Många barn ville fiska

Fiskdamm vid nationaldagsfirande i Västerås

Sista kvällens flygbladutdelning!

Riktigt fin trappuppgång i Köping

Fullt ös upp för trapporna

Tidningen C för utdelning tillsammans med lokalt flygblad

Skicka ditt peppsms ikväll!

Mitt telefonnummer är 0737-283032 skicka ditt peppsms ikväll för jag ska ut och springa i trapphus och dela ut den återstående materialet som finns i min kampanj :)

Det finns forfarande möjligheten att påminna dina vänner, din granne, taxichauffören, kassörskan på ica eller tjejen vid baren om att det är val till europaparlamentet imorgon.

Gör en insats, berätta vidare att det är val.

In i kaklet du också!

fredag 5 juni 2009

Jag tror på valseger!

För jag tror att vi har något alldels speciellt på gång i Centerpartiet!

För att jag tycker att detta är så himla kul!

När Människor visar sitt engagemang!

Familjen stöttar mig - ända in i kaklet!

Maud Olofsson inspirerar. Perfekt recept. Kan det bli bättre?

torsdag 4 juni 2009

Vem vill du ska föra din talan?

Den 7 juni är det val till Europaparlamentet.

Varför ska du bry dig om det? För att sex av tio beslut i din hemkommun, oavsett om den ligger i Köping eller i Toscana, påverkas av beslut i EU. Vilka regler som gäller för djuruppfödning, vilka regler vi ska ha angående arbetstider och semester, regler för hur man får dela information på Internet, samt rätten till sjukvård över hela EU är några exempel på beslut som Europaparlamentet varit med och fattat.

Det handlar inte bara om lagar utan också om pengar till nya vägar, renare stränder, forskning och utveckling. Ledamöterna bestämmer också vart dina EU-pengar ska gå.

Vill du att EU ska ägna sig åt gränsöverskridande frågor som enskilda länder inte kan hantera själv? Välj då en centerpartistisk kandidat. Centerpartiet tror på ett smalare men vassare EU, där rätt sak beslutas på rätt nivå. Den europeiska nivån ska besluta om de stora gränsöverskridande frågorna och låta bli de frågor som vi kan fatta beslut om nationell, regional eller lokal nivå.

Europaparlamentet är världens enda gränsöverskridande folkvalda parlament. Tillsammans med 375 miljoner andra människor har du möjlighet att välja vilken framtid du vill ha.

Du har möjligheten att välja vem som ska representera dig och fatta beslut som påverkar din framtid. Om inte du väljer, då kommer någon annan att göra för dig. Vågar du stå över möjligheten att bidra till den framtid du vill ha?

Rösta den 7 juni.

Utan kvinnliga entreprenörer bromsas tillväxten inom EU!

Jämställdhet är en grundläggande rättighet och en nödvändig förutsättning för att EU ska kunna uppnå sina mål om tillväxt, sysselsättning och social sammanhållning.

EU har också gjort framsteg på jämställdhetsområdet, bland annat genom lagstiftning om likabehandling, handlingsprogram, dialog mellan arbetsmarknadens parter och dialog med det civila samhället. Europaparlamentet har många gånger varit pådrivande i denna utveckling.

Men de framsteg som gjorts, inte minst inom viktiga områden som utbildning och forskning, avspeglas inte i kvinnors ställning på arbetsmarknaden. Detta är ett slöseri med mänskliga resurser som EU inte har råd med.

Lissabonstrategin för tillväxt och sysselsättning måste därför få en kraftigare jämställdhetsdimension. Något som kan bidra till att öka sysselsättningen bland kvinnor är att lagstiftningen om likabehandling följs. Ett annat sätt är att individualisera rättigheter inom skatte- och bidragssystem, vilket skulle göra det lönsamt för såväl kvinnor som män att arbeta.

Kvinnor som är företagare är betydelsefulla när det gäller att skapa tillväxt, nya arbetsplatser och en bättre välfärd. Därför måste vi underlätta för de många kvinnliga entreprenörer som finns. Merparten av dessa kommer att tillkomma inom tjänstesektorn, vilket gör en liberalisering av denna sektor än mer angelägen. Centerpartiets mål är att minst hälften av alla företag som startas i EU under kommande år ska ägas av kvinnor.

Den 7 juni är det val till Europaparlamentet. Vill du att din röst ska göra skillnad ska du lägga den på en av Centerpartiets kandidater. Abir, Marie, Lena Ek och givetvis på mig kandidat 37, Fredrik Andersson.

Ett EU för fler företag och fler jobb!

Just nu pågår mycket arbete för att förbättra villkoren för företagen i EU. Kostnaderna för byråkratin ska minska med 25 procent och alla förslag till ny EG-lagstiftning ska bedömas efter hur de främjar de små företagens situation.

EU:s kemikalielagstiftning REACH, där Centerpartiets europaparlamentariker Lena Ek har varit en av parlamentets tre förhandlare, är ett exempel på ny lagstiftning som kraftigt kan minska administrationen för företagen. I stället för att ha 27 nationella kontrollsystem finns ett enhetligt europeiskt system för registrering, utvärdering och kontroll av farliga kemikalier.

Centerpartiets arbete i EU gör det lättare för mindre företag i Dalarna att utnyttja EU:s inre marknad. Din röst kan göra skillnad den 7 juni.

C€ 37 kampanjvideo till Bryssel!

http://www.youtube.com/watch?v=vVztRjFtV0g

Flygbladsutdelning firades med Champis!

Gul-blå punchrullar smakade kalas!

Champisfirande tillsammans med kvällens hjältar

kampanjmaterial

Flygblad 3000ex

tisdag 2 juni 2009

Centerpartiet vill se EU som en global ledare!

Centerpartiet vill göra EU till en global ledare. Vi tror att styrkan hos Europas förenta krafter gör det möjligt för oss att möta de utmaningar Europa och världen står inför.

Centerpartiet vill:
Göra EU till en global ledare som har goda möjligheter att bidra till en hållbar utveckling vår omvärld. Öka EU:s möjligheter till snabbare agerande på den utrikespolitiska arenan.
Avskaffa vetorätten inom den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken. På sikt ersätta Storbritanniens och Frankrikes permanenta platser i FN:s säkerhetsråd med en gemensam plats för EU-länderna. Att EU får en samordnande funktion vad gäller medlemsländernas biståndspolitik. Se över användningen av EU:s snabbinsatsstyrkor i syfte att göra dem mer tillgängliga och flexibla. Att EU ökar sin civila närvaro i Afghanistan för att komplettera USA:s ökade militära närvaro. Att EU snarast inleder samarbete med Pakistan med inriktning att bland annat stärka polis- och rättsväsende.

Med Lissabonfördraget är vi på väg att få ett svar på Kissingers klassiska fråga om vem man ska ringa när man vill ha tag i Europa. Med en avskaffad vetorätt ger vi den höga representanten för utrikesfrågor och säkerhetspolitik också möjlighet att faktiskt ha något att säga.

Med en ny administration på plats i USA, som har en delvis annan syn på utrikespolitiken än den förra, blir EU:s roll ännu viktigare. De positiva steg vi ser i riktning mot ökad multilateralism ställer ökade krav på oss andra. EU kan inte möta USA med bara retorik. EU måste nu visa att unionen är en global ledare, som vågar fatta tuffa beslut snabbt.

En röst på Centerpartiet i Europaparlamentsvalet är en röst på viljan att göra EU till en global ledare för fred, frihet och utveckling.

Centerpartiet vill stärka djurskyddet i Europa!

Sverige har ett unikt djurskydd som bygger på en sträng djurskyddslagstiftning och omfattande frivilliga insatser från den svenska jordbruksnäringen. De värden som ligger till grund för detta arbete vill Centerpartiet ska omfatta samtliga EU:s medlemsländer. Vi förespråkar en generell höjning av djurskyddet inom hela EU, bättre kontroller och ökad information som ökar reglernas acceptans.

Centerpartiet vill förbättra skyddet för EU:s grisar. Grisar ska ha generös tillgång på halm och strö, dräktiga suggor ska få gå lös i grupp och ekologiska grisar ska få böka i marken.

Centerpartiet tycker att det är viktigt att vi har EU-gemensamma minimiregler för slakt. Djur ska heller inte transporteras längre än åtta timmar till slakten.

Det är oacceptabelt att använda kulturella skäl som täckmantel för att rättfärdiga djurplågeri och vi vill därför att EU avskaffar sitt undantag som idag finns för till exempel tjurfäktning.

Vi vill värna den ekologiska djurhållningen och eftersom EU-ekologiskt även omfattar djurskyddskriterier så kan konsumenten vara säker på att den danska ekologiska fläskfilén kommer från en gris som fått gå ut året om och haft fri tillgång till hö eller annat grovfoder.

Den offentliga sektorn måste bli bättre på att ställa krav på den mat man beställer beträffande beläggning per kvadratmeter, foder och utevistelse med mera. Det är inte enkelt, men det är möjligt. Ursprungsmärkning är ett annat användbart redskap.

Att lägga sin röst på Centerpartiet den 7 juni är att lägga sin röst på viljan. På ett grönt, företagsamt, öppet och tryggt Europa.

Centerpartiet vill förenkla EU:s jordbrukspolitik!

EU:s gemensamma jordbrukspolitik är grunden till en fungerande inre marknad och begränsar riskerna för ojämlika konkurrensvillkor. Den svarar idag för drygt 40 procent av EU:s totala budget och är EU:s enskilt största budgetpost. Av Sveriges årliga EU-avgift på 25-26 miljarder kronor återvänder ca en tredjedel i form av stöd och ersättningar till jordbruket. En hel del av dessa pengar hade aldrig behövts flyttats fram och tillbaka på detta sätt. Därför vill Centerpartiet se en mer förenklad gemensam jordbrukspolitik.

Centerpartiet vill se en gemensam jordbrukspolitik som framför allt inriktar sig på miljöhänsyn, öppna landskap och livsmedelssäkerhet och som bevarar de värden som marknaden inte kan hantera, men som samhället värdesätter. Idag kräver EU att minst 25 procent av landsbygdspengarna ska gå till miljö- och markskötsel. Vi vill att minst 50 procent av de medel som finns tillgängliga i Landsbygdsprogrammet ska användas till miljö- och markskötsel.

Turerna kring de svenska beteshagarna visar med oönskad tydlighet att en direkt tillämpning av EU:s regler kan få absurda konsekvenser för det enskilda medlemslandet. Centerpartiet anser därför att den traditionella svenska beteshagen, med gott om träd och buskar, ska omfattas av EU:s regelverk.

Centerpartiet vill också inrätta en expertpanel på livsmedelsområdet liknande FN:s klimatpanel. Panelen ska komma med rekommendationer och förslag baserat på vetenskaplig forskning, till exempel om läget i livsmedelsförsörjningen och om marknadsdiagnos.

Att lägga sin röst på Centerpartiet den 7 juni är att lägga sin röst på viljan. På ett grönt, företagsamt, öppet och tryggt Europa.

Flygbladsutdelning i en annan del av Köping

Roligast vinner!

Onsdagkväll vid 19.00 tiden så drar vi igång en omfattande C€ 37 flygblads- och euro37sedelsutdelning i Köping.

Samling
Centerpartilokalen i Köping onsdag 3 juni kl 19.00
Trädgårdsgatan 14, Köping ( SV lokalen)
Bjuder på dryck och tilltugg :)

Min förhoppning är även att detta ska ske i en annan del av Sverige, kanske där du bor?

Skicka mig isåfall ett mail, fredrik.andersson@centerpartiet.se så skickar jag dig pdf:en så kan du skriva ut själv, eller skicka över internet till vänner.

Förhoppningsvis så kommer denna pdf att finnas tillgänglig för nedladdning på här på kampanjsiten

C€ 37 i media

Här, här och här kan du läsa debattartiklar och reportage av och om C€ 37.

måndag 1 juni 2009

C€ 37 låtval - Strong

Min kampanjlåt är Robbie Williams låt - Strong.

En grymt bra låt som förmedlar mkt av det många människor känner. För min del så handlar låten om att våga vara sig själv. Och acceptera såväl bra som jobbiga sidor. Jag valde mellan den låten och Changes med 2 pac, som är en annan favorit.

Jag tror att Strong kommer lyfta fram kampanjen på ett ärligt och positivt sätt!

För mig är det viktigt att valkampanjen är företagsam, kreativ och riktigt rolig! Med Robbie Williams låt Strong får jag den där extra energin som gör att jag orkar ända in i kaklet :)

Klimat och finanskris kan mötas med eko-effektiv ekonomi!

Centerpartiets mål är ett grönt och hållbart Europa. Om alla européer engagerar sig för att minska utsläppen av växthusgaser och skapa nya, klimatsmarta jobb kan vi åstadkomma resultat. Med Europas Förenta Krafter kan det som idag tycks näst intill omöjligt bli morgondagens lösning.

Centerpartiet tror att klimat- och finanskrisen kan lösas med ett och samma grepp – en eko-effektiv ekonomi. En eko-effektiv ekonomi kännetecknas av hållbar energiförsörjning, ökad resurseffektivitet och minskad klimatpåverkan i kombination med hög konkurrenskraft och ekonomisk tillväxt. För oss råder ingen motsättning mellan ekologiskt ansvar och tillväxt, tvärtom. Vi vet att konkurrenskraft och öppna gränser är en förutsättning för att allt fler ska få det bättre och för att vi ska kunna satsa ännu mer på miljön och på att få fram nya, gröna jobb. EU måste vara en föregångare och ställa om till en eko-effektiv ekonomi, där klimatsmarta lösningar banar väg för industriell förnyelse och hållbar tillväxt.

Därför vill vi:
1. Att den eko-effektiva ekonomin ska integreras i alla EU:s politikområden.
2. Göra den eko-effektiva ekonomin till en central del i EU:s strategi för tillväxt och sysselsättning med hjälp av en handlingsplan med högt uppställda, tidsatta mål.
3. Reformera EU:s budget i eko-effektiv riktning och satsa på forskning, entreprenörskap, miljö och energiomställning.
4. Driva igenom ett långtgående globalt klimatavtal i Köpenhamn i december 2009.
5. Skärpa kraven inom utsläppshandeln och utvidga handeln till fler länder och marknader.
6. Att EU ska minska utsläppen av växthusgaser med 30 procent till 2020.
7. Införa gemensamma miniminivåer för koldioxidskatt och andra klimatskatter.
8. Utforma en gemensam, sammanhållen miljöpolitik i EU.
9. Inrätta en europeisk miljödomstol och ge EU möjlighet att utdöma böter vid brott mot miljölagstiftningen.Att EU-organen ska sätta upp en nollvision för sin miljöpåverkan.
10.Pendlingen mellan Bryssel och Strasbourg måste upphöra.

Företagarvänlig EP-kandidat enligt Företagarna!

Andreas Vass, Politiskt sakkunnig, Arbetsmarknadsutskottet, Näringsutskottet skickade mig en väldigt trevlig läsning under eftermiddagen.

Det är Företagarna som utsett de mest företagarvänliga kandidaterna i EU-parlamentsvalet, där jag återfinns på en mkt hedrande andra plats!

- Min vison är att Europa ska ha världens bästa småföretagsklimat, med mer drivkraft och mindre krångel!

Nu gäller det att alla småföretagare kraftsamlar för att göra sin röst hörd den 7 juni - och röstar på den kandidat som just står för ett företagsammare Europa.

Du kan läsa om undersökningen här

Far, farfar och jag vid Solbergagård

Jörgen, Bengt och jag