måndag 5 december 2011

212. Bergum Naturbeteskött


närproducerat kvalitetskött

På företagets websida kan vi läsa "Bergum Naturbeteskött härstammar från köttraskvigor som betar fritt i Bergum, knappt 2 mil från centrala Göteborg. Köttet säljs endast direkt från gården eller till restauranger. 


Bergum Naturbeteskött bygger på följande grundpelare:


Smak och Kvalitet 
Naturbeteskött är extra smakrikt och håller hög kvalitet. Uppfödningstakten är långsam utan stress för djuren. Våra vackra hagars örtrikedom kryddar köttet naturligt. De speciellt utvalda djuren är kvigor av köttras (Simmental/Charolais) och är 18-22 månader vid slakt. Efter slakt hängmöras köttet under ca. 2 veckor. 


God djuromsorg - inga långa transporter 
Kvigorna går ute hela betessäsongen och lever ett naturligt liv utan långa stressande djurtransporter. Djuren är födda, uppvuxna och slaktade i Göteborgs närområde. Hela uppfödningen präglas av respekt för djuren. Inga tillsatser eller antibiotika används utöver salt- och mineraltillskott.


Klimatsmart och Vårdande 
Bergum Naturbeteskött är ett lokalproducerat kött som håller våra svenska hagmarker öppna. Med er beställning hjälper ni till att hålla det svenska kulturlandskapet öppet.


Nyhet! 
Bergum Naturbeteskött finns nu också hos Lokalproducerat i Väst." källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar