tisdag 2 september 2008

Succén tillbaka i Köping!

Klippt från www.magazin24.se

Politikerskolan är tillbaka i Köping!

Politikerskolan startar med en första seminariekväll den 18 september 2008. Välkommen som deltagare i ett projekt för engagerade människor - oberoende av hur ditt demokratiska engagemang tar sig uttryck. Vi tror att du bryr dig och att du vill påverka din framtid i Köpings kommun. Vi tror att du vill påverka andra!

– Politikerskolan är ett projekt som syftar till att ge deltagarna verktyg för att driva sina hjärtefrågor, att väcka människors engagemang för att påverka samhället, säger Fredrik Andersson som är gruppledare för Centerpartiet i Köpings kommun och en av arrangörerna.

– Politikerskolan visar hur politik fungerar och hur just du kan ta steget in i politiken och kandidera för något parti. Men du har stor nytta av utbildningen även i ett annat engagemang, t ex i föreningslivet eller i en miljöorganisation.

De fem seminariekvällarna och kursdagen med studiebesök i riksdagshuset tar upp ämnen som retorik, personlig utveckling, media och hur kommunen fungerar. Däremellan blir det tillfälle att diskutera i mindre grupper för att vrida och vända på intressanta frågeställningar.

– Fler och nya engagerade människor behövs i hela samhället och i alla politiska partier. Det här är en utbildning för att väcka ditt engagemang och bli bättre på att driva dina hjärtefrågor, inte en utbildning för att bli centerpartist, säger Fredrik.

– Givetvis hoppas vi också att ett antal av deltagarna ska välja att engagera sig i Centerpartiet efter projektet, men det är i så fall deras eget val. Kurspasset under riksdagsbesöket som handlar om Centerpartiet är till exempel helt frivilligt att delta i.

– Det som är extra kul denna gång är att fler av våra kursledare denna gång gick den förra politikerskolan 2005. En intressant erfarenhetsbank redo att dela med sig till nya drivkrafter, avslutar Fredrik

– Antal platser är begränsade, så det gäller att anmäla sig bums. Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan på tel 0221-130 09 eller e-post till kristina.ulvang@sv.se

1 kommentar: