fredag 4 november 2011

83. Ikka’s finsnickeri

Kreativitet och skaparglädje i trä


På företagets websida kan vi läsa "Ikka´s finsnickeri hjälper dig med egendesignade möbler, remake av gamla kärlekar och personliga och platsbyggda inredningar. Ikka’s arbetar småskaligt med virke från egen skog på ett sätt som gör varje möbel unik. Du kan beställa en färdig möbel eller vara med och påverka utseende, form och konstruktion efter din egen smak och behov. 
Ikka’s hugger själv sitt virke i de egna skogarna kring Marieby. Björk, furu, sälg, rönn, asp och al finns i det jämtländska virkesförrådet och Ikka’s arbetar allra helst i dessa lokala träslag. Men Ikka’s har också en kärleksaffär med trädet ask, när en möbel vill byggas av detta träslag så får det beställas från södra Sverige. Ikka’s använder aldrig virke från trädarter som på något vis är hotade. Ytbehandlingsmetod av en färdig möbel väljs med omsorg, olja och såpa föredras framför lacker.
Bakom Ikka’s finns Erika Ranbrandt, en 30-årig smålännig som planerar att stanna i Jämtland. Jag har en förkärlek för pinnkonstruktioner och för träd i allmänhet men asken i synnerhet. Jag arbetar ofta experimentbaserat, allt i en förmodligen livslång process för att lära mej trädets hemligheter." källa ikkas.se


Läs mer på företagets websida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar