torsdag 15 november 2007

Ny kampanj - ny webbsite

Kika in på nya cuf.se och kommentera - själv så tycker jag att den håller hög klass, vad tycker du?

Johan Pettersson skriver också mycket förträffligt i solidaritetsfrågan här
Debatten fortsätter även här i Köping, idag så skriver Magnus Andersson och jag följande...

Vi tror inte på Vänsterns lösningar!

- Nu tar vi tillbaka ordet och innebörden!

Vi liberaler står upp för solidaritet och rättvisa. Vi skulle vilja säga att inga andra har genom historien faktiskt visat prov på så mycket rättvisa som just liberala anhängare.
Därför är det inte heller konstigt att Centerpartiets Ungdomsförbund nu drar igång kampanjen "Solidaritet". Vi har fått nog nu. Vänstern har alltför länge talat om ifall du tillhör arbetar-, medel- eller överklass.

"Solidaritet" fördjupar sig i fyra områden. Vi vill gå i fronten för en välfärd som inte utelämnar människor. Därför är vi för ett grundtrygghetssystem som vid sjukdom eller arbetslöshet inte ger mer pengar till någon som redan har fetare plånbok.

Vi tycker att det är sjukt att man som elev inte ska kunna vara med och bestämma över sin skolgång och framtid. Vi vill se en skola som lyssnar på eleverna, en skola som finns till för dem som individer. Därför kräver vi elevmajoritet i skolstyrelser och att elever får vara med vid anställningsintervjuer av all skolpersonal.

Vi kräver också att alla utvecklingsländer ska få en chans. I västvärlden har vi profiterat på fattiga länder så pass länge att vi borde skämmas. Att ta med ena handen och ge med andra är vänsterns solidaritet. Heller ett system med frihandel, där tullmurar krossas och ger människor i världens fattigaste delar en ärlig möjlighet att ta sig in på marknaden och vara med och spela på samma villkor som oss. Det kan skapa en välfärd även för dem.

Centerpartiets Ungdomsförbund är det liberala miljöalternativet, men vi är också det solidariska alternativet. Vår natur klarar inte av att vi skitar ner mer. Vårt krav är att Sverige går i täten för utveckling och forskning på miljöområdet. Det kommer att innebära att vi blir bäst på det och att vi kan vi exportera det till andra länder. På så vis kanske det äntligen går att tjäna pengar på en välmående miljö. För i vår värld är det möjligt att bli riktigt rik på att rädda vår miljö.

Vänstern och dess anhängare har förbrukat solidaritet genom åren och tillslut även missbrukat begreppet. Vi visar nu vad riktig solidaritet innebär och vad den kan åstadkomma för alla människor i samhället. Genom att ifrågasätta gällande normer och idéer kan vi skapa ett debattklimat där ett ord inte per automatik ägs av en viss grupp. För genom vänsterns självpåtagna roll som ägare av solidaritet har de uppenbarligen inte kommit långt. Vår kamp bygger på verklighet och inte fantasi. Den är nytänkande och kraftfull. Den har bara börjat.

MAGNUS ANDERSSON, Stockholm
Förbundsordförande Centerpartiets Ungdomsförbund

FREDRIK ANDERSSON, Köping
Distriktsordförande Centerpartiets Ungdomsförbund Västmanland

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar