lördag 16 maj 2009

Vem driver på för ett bättre företagsklimat?

Vid senaste partistämman beslutade Centerpartiet flera viktiga saker för att förbättra företagsklimatet i Sverige. Jag är riktigt stolt över att vara Centerpartist och ser fram emot att dessa punkter nedan blir regeringspolitik inom kort - för det är steg som är nödvändiga att ta för att småföretagarSverige ska blomstra!

1.Införa en ny svensk flexibel modell som stärker arbetslöshetsförsäkringens roll som omställningsförsäkring, reformerar arbetsrätten för flexiblare anställningsformer, möjliggör för skatteavdrag för omställning samt sänkta arbetsgivaravgifter.

2. Förläng och utveckla regeringens satsning på nystartskontor med fördjupad samverkan mellan bl a Näringlsliv, Arbetsförmedling, Försäkringskassan, Skatteverket, Almi och kommunala enheter för arbetsmarknad och försörjningsstöd.

3. Införa system med lärlingslöner och fortsätta alliansregeringens sänkningar av arbetsgivaravgiften för att ha unga anställda, för att ytterligare hjälpa ungdomar att komma in på arbetsmarknaden.

4. Slopa åldersgränsen för starta-eget-bidrag.

5. Sänka tröskelvärden för att bli företagare men att också uppmuntra kombinatörer för både vara anställd och vara företagare på samma gång.

6. Behålla systemet med olika momsnivåer och på sikt sänka nivån för tjänsteföretag.

7. Underlätta att fler människor tar steget från anställning till att bli företagare genom att trygghetssystemen anpassas så att företagaren har tillgång till de sociala trygghetssystemen i samma omfattning som den anställde.

8. Att egenavgifterna ska sänkas kraftigt och dessutom anpassas till nya karenstider i socialförsäkringssystemet som svarar mot utnyttjandegraden hos företagare.

9. Slopa egenföretagares preliminära nettoinkomstberäkning under första verksamhetsåret och skjuta upp skattebetalningen på lön till slutet på verksamhetsåret. Dessutom att betala in skatt baserat på den faktiska nettoinkomsten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar