tisdag 13 december 2011

244. Schweizer Mandel

Traditionen förs vidare till tredje generationen


På företagets websida kan vi läsa "Schweizer Mandel medverkar numera i många olika sammanhang såsom marknader, festivaler, idrottsarrangemang, mässor, jularrangemang, utställningar, men har även försäljning till butiker. Efter ett antal år i Schweiz med många års erfarenhet på marknader och mässor, tog vi idé och recept på kanderad mandel, choklad-doppad frukt och annan konfektyr till Sverige. Recepten kommer ursprungligen ifrån en gammal konditorsläkt boende i Basel, Schweiz. Då vi återvände till Sverige i början av 80-talet fick vi lov att ta med dessa recept och började tillverkning och försäljning av dessa schweiziska specialiter. Ulla har sina rötter i Sjötofta och det blev det naturligt att återvända dit när familjen flyttade till Sverige. Först sålde vi i Boråstrakten, men kom så småningom att ha försäljning land och rike runt. Till en början visste inte många vad ”brända mandlar” var för något, då brända mandlar i Sverige är något helt annat än i Schweiz. Lösningen blev att byta namn på produkten till Schweizer Mandel som då även kom att bli företagets namn. Idag drivs företaget av Ulla, Max, Sandra och John Brotschi. Vi tillverkar själva vår konfektyr, hemma eller på plats under pågående arrangemang/mässa. På de olika arrengemangen anpassar vi oss till olika teman där jobbet utförs och håller en hög standard på utseende, stil och kvalité." källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar