måndag 5 december 2011

215. Hulatorps Champinjoner

Från svinhus till odling


På företagets websida kan vi läsa "Allting började med att Liselott Johnsson för många år sedan fick upp ett stort intresse för svampodling. Ett fritidsintresse som allt eftersom tiden gick började ta upp allt mer tid och slutligen förstod Liselott att det var det här var någonting hon ville ägna mer tid åt. I dag tillbringar hon många timmar i svampladan där svampen plockas med omsorg. Minsta lilla fläck och svampstackarn åker i skamhinken. Det krävs därför noggrannhet med hela processen. Allt från vattning, luftfuktighet och att se till att svamparna inte står för tätt, till packning och leverans till butikerna.Men det är just så man kan odla fram de finaste svamparna. 2007 började vi bygga om vår gamla ladugård (där vi tidigare haft grisuppfödning) till två odlingsrum för champinjoner.Det är ca 40 m² odlingsyta i varje rum och vi skördar runt 500 kg champinjoner i veckan. Den nyplockade svampen levererar vi själva direkt till butiker och matställe." källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar