tisdag 13 december 2011

243. Påverås gårdsmejeri

Gott med inspiration till nya ostar


På företagets websida kan vi läsa "Påverås Gårdsmejeri producerar och tillverkar opastöriserade delikatessostar med omsorg och hantverksskicklighet. Helt enkelt hög kvalitet så naturligt som möjligt!


2004 fick Elisabeth Andersson Västra Gastronomiska Akademins stora pris och för prispengarna åkte hon tillbaka till Schweiz och Frankrike. Från de resorna har hon fått inspiration till flera nya ostar i mitt sortiment, t.ex. Grueyere, Gredelin och Blå fjäll. Till Valborg 2006 levererade jag 3 sorters ost till Kung Carl Gustafs 60-års dag. Elisabeth är också ansvarig för mejeriverksamheten på Almnäs bruk. Uppdraget är att ta fram metoder och processer för de ostsorter som ska tillverkas av gårdens ekologiska mjölk. På Almnäs tillverkas tre sorters hårda ostar. " källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar