söndag 4 december 2011

210. SVENSKT HAVSSALT

Nyttigt och äkta svenskt 

På företagets websida kan vi läsa följande presentation bakom Svenkt Havssalt "Vi är ett par som heter Patrik och Zandra, vi har bott vid havet en längre tid och som så många andra känner vi en otrolig dragningskraft och kärlek till havet. Men istället för att njuta av havet med båtturer och snäckskalsletning ville vi något mera. För det första älskar vi allt som kommer från havet och som man kan äta, och under senare tid har det blivit väldigt populärt att använda s.k flingsalt.  Men var kommer detta flingsalt ifrån egentligen? Jo från havet! Vilken idé som dök upp.

Vi har under en lång tid experimenterat för att få fram ett gott och nyttigt salt. Den metod som visade sig fungera bäst var enligt gammal tradition.  Och det visade sig att det inte bara blev en sort utan flera sorters salt. Men vad har vi för nytta av detta hemma i vårt kök? Jo såklart i vår matlagning och dylikt. Men vi vill att alla ska få chansen att använda ett äkta svenskt och väldigt gott havssalt!! Hur kom denna idé till oss då?

Ja det kan man fråga sig, vi är ju ofta vid havet och vi började fundera på om man inte kunde få salt från havet, man får ju så mycket annat därifrån. Vi tog hem 10 liter vatten och sen var det kört, efter timmar, nätter, dagar och hopplöshet kom vi på den bästa metoden för att få fram så fina kristaller som vi har. Vi studerade också gamla skriftkällor från Sverige, England, USA och Frankrike. Nu är vi helt hopplöst förälskade i vår idé och båda är engagerade till 100 %. Det hela startar ju hemma i vår lilla fyra med knappt om plats för oss och barnen än mindre för torkställningar med salt. Men det gick, ett tag i alla fall, vi skulle ju flytta ut till landet om några månader så det var bara att bita ihop och tänka positivt om hela situationen. Vi hade ju en bra idé och vi ville se var den kunde föra oss!!

Men när vi sedan flyttade ut till en gård blev allt lättare, vi hade äntligen plats för att göra så mycket salt vi ville!! Nu låter vi vinden avdunsta havsvattnet så att vi inte behöver koka så mycket. Och jösses så kul det var mellan allt slit och trötta hjärnor och kroppar. Nu hade vi ju till och med plats att odla som vi har längtat efter att kunna göra för att kunna göra helt eget örtsalt." källa

Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar