torsdag 1 december 2011

192. Hälsingestintan

Ger kunderna en matupplevelse utöver förväntan


På företagets websida kan vi läsa "Britt-Marie startade Hälsinge Lantkök AB 1999 med varumärket Hälsingestintan®. Företaget finns i Järvsö, Hälsingland, där Britt-Marie bor.  
- Vi var trötta på trist kött och dåligt sortiment i butikerna. Ingen gjorde något åt det och det sporrade till att starta ett nytt koncept för kött av bästa utvalda kvalitet. Kundgruppen fanns där redan och den växer stadigt. Idag levereras Hälsingestintan® kvalitetskött från landets bästa uppfödare till medvetna kunder runt om i hela landet.
Företaget har gjort en spännande och tuff resa. Britt-Marie har tagit många fighter under resans gång. Ett tioårsjubileum är nyligen passerat och Hälsingestintan® står stark trots en hel del konservatism och motstånd från den traditionella köttbranschen.
Britt-Marie; - Efterfrågan på våra produkter blir bara starkare och starkare. Kunderna har förstått att ärliga produkter och bra kvalitet får kosta lite mer.
- I vår vision ingår att föra uppfödarna och konsumenterna närmare varandra. Vi vill utveckla den fulla potentialen i svenskt nötkött och där finns ännu en hel del att göra. Den resan har bara börjat. 
2007 blev Britt-Marie utsedd till Årets Affärskvinna. Samma år fick hon Kungliga Patriotiska Sällskapets Guldmedalj och 2009 har hon bland annat varit finalist i Beautiful Business Awards tävling som utser Årets Företagerska som arrangeras av PricewaterhouseCoopers och Driftig.nu. Nyligen nominerades hon återigen till den tävlingen.


Hälsingestintan® kött är av högsta kvalitet från duktiga och engagerade svenska uppfödare. Miljön, fodret och djurens välmående är av största betydelse för ett bra resultat. Ett djur som mår bra, lever väl och äter rätt skapar förutsättningen för att välsmakande kött. Våra djur äter huvudsakligen foder från den egna gården, betar ute på sommaren och kalvarna går tillsammans med sina mammor.

Kvalitetskrav vid sortering
Vi har hårda krav på sortering och godkänner bara de allra bästa kvalitetsklasserna. Endast en liten del av slaktdjuren klarar våra krav. Köttet sorteras efter form, marmorering och vikter.

Utvalda köttraser
Vi har valt ut gårdar som föder upp högklassiga köttrasdjur. Dessa raser är Hereford, Simmenthaler, Limousin, Angus och Charolais.

Spårbarhet till gården
Kött från Hälsingestintan® kan härledas tillbaka till specifika gårdar och uppfödare. Butikerna kan sätta upp en skylt som medföljer köttleveransen. Den anger exakt gård, uppfödare och djuridentitet. Många av våra kunder nyttjar den möjligheten och flera av dem köper djur av oss som kommer från deras närområde. T.ex. en butik i Norrköping får djur från en gård i närheten.

Klassisk hängmörning
Hälsingestintan® kött hängmöras som förr i tiden i 7-10 dygn. På helkropp. Vatten försvinner och den goda smaken förstärks. Efter noggrann styckning levereras därefter köttet till butik. Där finstyckas olika detaljer efter kundernas önskemål.
Kvalitet utan fusk är vårt motto." källa

Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar