tisdag 13 december 2011

245. Skaftö Bageri

Kungligt goda skorpor


På företagets websida kan vi läsa "Det hela började 1994 när Monika och Erland öppnade bageri i Fiskebäckskil på Skaftö, vilket från början var ett sommarbageri där produktionen av skorpor låg på 700 st varannan vecka. Via Qrut, ett nätverk för kvinnor, togs steget att satsa fullt ut på skorporna och vi började leverera till butiker. 


Sedan januari 2004 finns vi i Stenungsund i stora och trevliga lokaler. Produktionen är helt inriktad på skorpor, den mycket omtyckta och kardemummadoftande Skaftöskorpan.Vi producerar ca 40.000 skorpor varje dag,året runt! Och bageriet drivs helt i familjens regi. Verksamheten sköts av Monika, maken Erland, sonen Björn och dottern Annika.


Hela produktionen sker under samma tak, det börjar med mjöl och slutar med förpackade skorpor klara för leverans.Verksamheten går bra och har bland annat resulterat i trippel-A utmärkelser, varje år sedan 2005. Vårt sortiment består idag av den ursprungliga skaftö skorpan med kardemumma smak, mandel skorpan samt fullkorns skorpan." källa


Kontakta företaget via websida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar