söndag 4 december 2011

204. Lapplandsafari

Upptäck vad många helt har förlorat


På företagets websida kan vi läsa "På en udde där fjällen stupar brant ner i den klara fjällsjön ligger Geunja, en nybyggd samisk fjällgård uppförd på det gamla viset, med små samiska stolpbodar byggda av handbilat timmer, mossa mellan stockarna och handsmidd spik. Geunja har en torvkåta på backen och en vedbastu alldeles nere vid sjön. Så här levde många samer under 1800-talet. Ett liv i samklang med naturen. Ett liv som vi vill dela med oss av.


Att göra det enkelt för sig är inget för familjen Vinka. För Mikael var det självklart att handrycka videt för att undvika att det skulle skjuta ut nya videskott. För att inte göra sår i de närliggande markerna har han hämtat torv till både kåtan och hustaken flera kilometer ifrån gården. Likaså skifferstenarna till gårdens vackra öppna skifferspis är dit burna. Allt från byggnader, måltider till värdskapet handlar om kompromisslös trohet till naturen och kulturen i vårt möte med dig som gäst!


Vi tror på människans livskraft och förmåga att utvecklas. Vår passion och drivkraft ligger i att utveckla människan till nya insikter om sig själv och andra, genom kraften i mötet med naturen och den samiska kulturen.Vi står för ett varmt välkomnande värdskap med kulinariska måltider av högsta klass, men i en helt annorlunda miljö. Vi har aktivt valt att endast ta emot ett fåtal grupper per år, vill du vara en av dem? Din egen Samiska Fjällgård för ett dygn eller några dagar." källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar