måndag 11 maj 2009

Kyss för kryss - För ett företagsammare Europa!

Att påverka framtiden för 497Miljoner européer är både en häftig tanke, men också en verklighet för Europaparlamentets ledamöter!

Vad ska EU syssla med - vad är egentligen rätt saker och varför då?

Centerpartiet vill se ett smalare men vassare EU. Med det menas att unionen ska prioritera och kraftsamla för att kunna möta stora gränsöverskridande frågor såsom miljö, utrikespolitik och brottsbekämpning.

Samtidigt vill vi inte att EU lägger sig i de frågor, t.ex. skola, sociala trygghetssystem, kultur och jakt, som enskilda människor och beslutsfattare på lokal, regional och nationell nivå bättre kan bestämma själva. Att rätt beslut ska tas på rätt plats är en naturlig följd av vår syn på att samhället ska byggas underifrån.

Vi vill förmedla en känsla av varför EU är viktigt för dig och mig, inte i första hand berätta hur EU ska organiseras. Vi vill fokusera på att hitta gemensamma lösningar som påverkar vår vardag i ett alltmer gränslöst Europa.

För att EU samarbetet ska bli riktigt bra så tror jag att det är direkt avgörande att EU-parlamentet lägger sin energi på rätt saker! Det vet du själv hur det kan vara, har man alldels för många bollar i luften är det lätt att det blir pannkaka.

Centerpartiet vill:
- Att EU ska kraftsamla för att kunna möta stora gränsöverskridande utmaningar, samtidigt som EU inte ska lägga sig i de frågor som lägre beslutsnivåer bättre kan bestämma själva.

Min egen personvalskampanj är sedan lanseringen vid Centerpartiets partistämma het och inne och ytterligare ett steg på väg till EU-parlamentet - kyssa mig hela vägen till Bryssel, är det möjligt? en kysskampanj - kyss för kryss :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar