måndag 10 oktober 2011

1. Skedvistrand

Det första Företaget


Det är speciellt att lyfta fram en som ska ska vara först bland de 250. I mitt fall föll det naturligt på Skedvistrand


Det är otroligt inspirerande att läsa vägen från idé till handling. Här kan du läsa mer kring Skedvistrand och vad de erbjuder. Drivkrafterna bakom Skedvistrand, Darko Pervan, markägare samt Åke Wievegg, projektledare, har gjort stugbyn till något alldeles extra.  Det som började som en möjlighet att ta tillvara på ett fantastiskt läge med utsikt över Skedvisjön, har växt till att bli något mer.


På företagets websida så kan vi läsa. "Där Mälardalen möter Bergslagen ligger Skedvisjön med sin vackra omväxlande natur och omgivande djupa skogar. På en höjd norr om sjön ligger också Skedvistrand med sina många bekväma stugor. Husen ligger samlade vid en före detta bondgård och bjuder på en fantastisk vy över vatten och skog. Avsides men ändå nära ligger den lilla stugbyn ca 150 km väster om Stockholm och 20 km norr om Köping. 


Under sommaren bjuder den närliggande sjön på fina badmöjligheter och nedanför byn finns en långgrund sandstrand med en separat bastu. Det finns också möjlighet att fiska, hyra kanoter och mindre båtar. För stugbyns gäster finns också tillgång till en inomhuspool med tillhörande bastu. I skogarna finns en mängd vandringsleder som ger dig tillgång till den vackra skogen och de närliggande sjöarna.


Hösten bjuder på fantastiska möjligheter till bär- och svampplockning. Vintertid finns tillgång till en teknikbacke med tillhörande lift och maskinpreparerade spår för längdåkning. På sjön kan man isfiska. Utöver husen och dess omgivningar erbjuder vi också en modern anläggning väl lämpad för exempelvis event och tillställningar som bröllop och större kalas. Tillgång finns också till ett välutrustat restaurangkök. Fritidsbyn har också en bemannad reception med café och minilivs."
källa www.skedvistrand.se


Kontakta Skedvistrand genom Åke Wievegg, 070 - 540 00 59 och se websidan 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar