fredag 28 oktober 2011

59. Everts Sjöbod


Att erbjuda genuina upplevelser

"Ett par kilometer utanför Grebbestad, precis intill havet, ligger Everts Sjöbod som drivs av bröderna Lars och Per Karlsson. De vill bjuda sina gäster på genuina smak- och naturupplevelser från Bohuslän. Vad sägs om hummersafari, ostronprovning, krabb- och makrillfiske, eller en båtutflykt i skärgården.
– Här finns Sveriges renaste och saltaste vatten. 90 procent av de svenska ostronen kommer från Grebbestad så vi har förut- sättningarna, säger Lars Karlsson.
I Everts Sjöbod, som har renoverats med omsorg, serverar man bland annat skaldjursbuffé där skaldjuren alltid är färska. Något som också är populärt är att bada i den vedeldade bad- tunnan, som fyllts med saltvatten.
Bröderna kan numera erbjuda både vinter- och sommarut- flykter, eftersom de har köpt in en ny båt. Lars berättar att trä- båten läggs upp på land under vinterhalvåret.
– Vi kör till exempel turer in i Kosterhavets nationalpark, som invigdes i september 2009. Det har blivit en port in för dem som vill besöka parken.
Lars och Per Karlsson samarbetar med lokala fiskare, köper tångbröd från ett lokalt bageri, vilket gynnar den lokala eko- nomin.
– Det är viktigt att kunna samarbeta med den lokala näringen. Yrkesfiskarna ser det också som marknadsföring av deras pro- dukter.
– Vi är uppväxta i Grebbestad och ska man bo kvar får man hitta på något själv. Nu har vi medvetet satsat på upplevelse- turism för att andra ska kunna komma ut i havsbandet och uppleva mer än havet från en klipphäll.
– Att vi har lyckats beror på att vi ser till kvalitet, vi använder det genuina som vi har. Vi ser också till hållbarhet. Vi använder till exempel bara råvaror som är fiskade på ett hållbart och mil- jövänlig sätt. När vi fiskar hummer är vi rädda om allt liv som kan ha kommit in i hummertinorna. Vi ingår i Naturens Bästa, godkänd svensk ekoturism." källa jordbruksverkets Broschyren Fördel landsbygd — entreprenörer som vågat

Kontakta Evers Sjöbod via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar