måndag 10 oktober 2011

Projektstart för Landsbygdsutveckling 250Jag tror på ett utvecklat landsbygdsföretagande i Sverige! För på landsbygden har vi tillgång en fantastisk natur, genuina miljöer, fartfyllda logdanser eller möjlighet att landa i sig själv efter en stressig tillvaro. När vi ser möjligheterna så finns det något för alla. Det är inte längre så att den stora upplevelsen är bondens från landet in till den stora staden. Nej, allt fler stadsbor och turister längtar och lockas ut till landet av olika anledningar. Efterfrågan på landsbygden är stor och det är med glädje jag ser flera driftiga företagare som tar tillfälle att göra sin ”grej” på landsbygden och möta målgruppens behov.

Ett problem som jag sett är att när jag söker på Google för att bli inspirerad av möjligheterna på landsbygden så kommer först och främst en massa förslag om projekt för landsbygdsutveckling, Leader, myndigheter som tillhandahåller stöd osv. Det finns nästan inga företag som profilerar sig bland de första träffarna vad gäller landsbygdsutveckling. Jag är säker på att det finns en massa företagare som gör fantastiska verksamheter ute på landsbygden, men de syns inte på nätet. 

Jag vill därför undersöka möjligheten att samla 250st unika aktörer som gör sin ”grej” för att utveckla landsbygden. Detta kommer jag att göra direkt på min blogg. 250st, för att det är ett stort antal företag. 250 återspeglar att möjligheterna är stora på landsbygden. 250 är också tillräckligt stort för få en spridning av aktörer att bli inspirerad av. Denna undersökning ger också tillgång till en rik kunskapsbank för kommande utvecklingsprojekt på landsbygden. 


Jag behöver nu din hjälp att identifiera företag som gör sin "grej" på landsbygden. Bli delaktig i projektet genom att posta en kommentar direkt på bloggen. Ge förslag på ett företag, berätta kort vad deras affärsidé/"grej" är samt företagets kontaktuppgifter/webbsida. 

Tack för din hjälp och support i detta projekt! Låt oss nu ta första steget att lyfta fram de aktörer som bidrar till att utveckla landsbygden! 


Kolsva den 10 oktober 2011 


Fredrik Andersson, 
Projektledare Landsbygdsutveckling 250

1 kommentar:

 1. Hej igen

  Fick du min kommentar. Jag provar igen.

  Vi är ett gäng företagare som kämpar på här i Blekinge. Vi har bildat ett Företagar Nätverk och hjälps åt med allt. Kolla på vår hemsida
  www.kristianopel.se
  Hälsningar
  Margareta Norberg
  www.lundsborg.se

  SvaraRadera