torsdag 13 oktober 2011

11. Hanåsa Sågverk

Finn styrka och fördelar i att vara en mindre aktör på marknaden

Hanåsa Sågverk är ett familjeägt företag i tredje generationen som ägs och drivs av familjerna Carlsson.
Företaget lyfter fram att tack vare att de är en mindre aktör kan de tillgodose sina kunder som har speciella önskemål vad gäller dimensioner, kvaliteter, torkning och volymer.

På företagets websida kan vi läsa att ”Hanåsa Sågverk har 15 anställda. Med hjälp av duktiga entrepenörer ombesörjer vi hela kedjan från skog till sågverk. Allt virke sågas i en bandsågsgrupp tillsammans med ett automatkantverk. Allt virke torkas i kammartorkar som är certifierade. Årsproduktionen är ca 20000m3 sågat virke och då enbart furu. Vi utnyttjar den fina furan som finns i området, som är känd långt ner i mellanöstern och nordafrika. Våra råvaror anskaffas normalt inom en radie av 50km från sågveket.

 Vi tar tillvara på skogens resurser på ett för naturen skonsamt sätt och genom effektiv logistik minimerar vi även antalet transporter. Vi källsorterar vårt avfall och är självförsörjande på bränsle till uppvärmning av torkar och såghus.

 Hanåsa Sågverks virke i de finare kvaliterna är ypperliga för snickeri, möbel, inredning och inom listindustrin. Vi säljer både i Sverige och utomlands. Exportandelen varierar mellan 40-60%.” källa: hanasasag.com

Mer om Hanåsa Sågverk finner du här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar