onsdag 19 oktober 2011

22. Sörfennsta Gårdsmejeri

Gräddglass eller dessertost?


"Sörfennsta har gått från far till son sedan 1697. Idag bedrivs här ett modernt lantbruk med skog, växtodling, uthyrning av stall och bostäder samt mjölkproduktion med eget gårdsmejeri.Verksamheten ägs och drivs idag av nionde och tionde generationen: Ingemar Andersson med sönerna Fredrik och Erik. Vi finns mellan Eskilstuna och Kungsör, precis på gränsen mellan Södermanland och Västmanland vid Mälarens västra spets. Varje vecka tillverkas ost på Sörfennsta Gårdsmejeri och majoriteten är dessertost med vitlökssmak. Intresset för osten har ökat på senare år hos kunder och återförsäljare runt om i Mellansverige.

  
 1991 startades ett gårdsmejeri i ett försök att få bättre lönsamhet. Alla produkter tillverkas i en obruten kedja från mjölkning till färdig produkt och alla produkter är pastöriserade och inga konserveringsmedel tillförs. Idag innefattar produktsortimentet tre olika ostar, två stycken dessertostar, en med vitlökskryddor och en med örtkryddor samt en fetaost gjord på komjölk. Även tillverkning av ca 1200 liter gräddglass per år sker på gården och säljs tillsammans med ostarna på marknader runt om i Mellansverige." källa: sorfennsta.se


Ostarna går att köpa på närliggande handelsbodar och ostbutiker samt utvalda livsmedelsbutiker. Glassen säljs på marknader runtomkring i mellansverige. Alla produkter kan även beställas direkt från gården.
källa: Närodlat i Västmanland

Mer info om Sörfennsta via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar