måndag 24 oktober 2011

33. Av Jord

Naturens egna färger


Av jord AB är ett familjeföretag som Milis Ivarsson och Frida Hafvenstein Lenzer driver tillsammans i Vekhyttan, utanför Örebro. 


websidan kan vi läsa "Milis Ivarsson har under ca 35 år utvecklat och förbättrat äggoljetempera med jordpigment. 2005 gav Milis tillsammans med dottern Frida Hafvenstein Lenzer ut boken Jordens färg - om jordpigment i äggoljetempera. Av jord AB bildades 2005 när boken Jordens färg var klar och skulle börja säljas. Efter några månader upptäckte vi att bokkunderna även ville köpa pigmenten som vi beskriver i boken och kulörerna som finns recept till i boken som färdiga pigmentblandningar. Vi skapade då färg i påse (först kallad Gjord av jord) utifrån recepten i boken och började sälja pigmenten, färg i påse och färgredskap. Senare har vi kompletterat med fler nyanser av färg i påse, naturliga tyger och några andra inredningsdetaljer."


Företaget erbjuder föreläsningar, kurser, färgsättning, boken Jordens färg och försäljning av ekofärg. Det finns även en e-färgbod, där kunderna kan handla direkt över internet.


Läs mer på websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar