fredag 28 oktober 2011

58. Blaxsta Wine

Bygg på det unika

"Göran Amnegård driver Blaxsta vingård utanför Flen. Här produceras vin både av egenodlade druvor och av frukt. En unik produkt är isvin, som görs av frusna vindruvor. Vinet är exklusivt och går både på export och säljs till den egna restaurangen. Dessutom driver de en konferensanläggning med hotell.
Affärsidén bygger på ett feel good-tänkande, vilket också är en drivkraft i företaget.
– Maten är en förutsättning, men allt runt omkring påverkar, utsikt, inredning, boende och frukost. Man ska bli glad både i kropp och själ, förklarar Göran Amnegård.
– Vi väljer varor med omsorg, berättar Göran som själv är utbildad kock och varit med i det Kanadensiska kocklandslaget. De samarbetar med lokala producenter, men har också egna träd- gårdsland. Bland annat odlar de gamla allmogeväxter, vilket ger en dimension till.
– Det enda som är svårt att få tag på är svenskt kött som är bra mörat.
– Fördelar med att ha verksamheten på landet är att vi har mark, som vi kan odla. Det är lätt att få folk att besöka en vingård. Men vi har också kunnat ta tillvara gårdens byggnader och skapa trevliga miljöer.
Att de har lyckats beror till stor del på att de är unika och erbjuder något nytt, som en svensk vingård med ädla druvor, en restaurang som arbetar med naturäkta råvaror, samt ett hel- hetstänkande för upplevelsen.
– Det är en medveten satsning. Vi jobbar stenhårt med att ta fram bra råvaror, för vi erbjuder inte våra gäster det kommersiella utan något exklusivt, livets goda." källa jordbruksverkets Broschyren Fördel landsbygd — entreprenörer som vågat

Kontakta företaget på websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar