onsdag 9 november 2011

120. BakElit

Surdegsbröd ur vedeldad stenugn. 


"Det är Bageri BakElits recept på bra bröd. Bagaren Josef Schilling har hållit till i Hullaryd i Aneby kommun i några års tid nu. Här har han sin stenugn och bakar sitt surdegs- bröd. Endast bakningen sker här, försäljningen har de på olika marknader och torg bland annat i Eksjö, Tranås och Jönköping. För bagaren Josef är det inte bara surdegen som är det viktiga, bröden ska även vara osötade och sedan några år tillbaka används bara ekologiska ingredi- enser. Anledningen till att bröden bakas med en vedeldad stenugn är att veden ger bröden en speciell, hårdare skorpa och ett saftigare bröd, berättar Birgitta Blomkvist som visar upp bröden. Förutom brödbitar som gavs ut som smakprov kunde besökarna även köpa med sig ett bondbröd, eller ett så kallat ”husets bröd” hem." källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar