söndag 20 november 2011

143. Grönåkers Farm


Skönhet och Hästar

 

"Det var Elins passion för hästar som gjorde att hon efter några år i Umeå valde att flytta tillbaka till gården. Hon och Ulf började i liten skala med ett par islandshästar, och hade turer i skogen för två personer. För pengarna de tjänade köptes ytterligare hästar. I dag finns ett 30-tal islandshästar på gården, och Grönåkers farm har förutom turism- och konferensdelen även avel, kurser och ridläger. Nu anlägger de en tävlingsbana, delvis sponsrad av företag, och tanken är givetvis att ordna tävlingar för islandshästar i framtiden.
En annan del i företaget är skönhetsvård. Elin Kämpeback är utbildad inom området och behandlingarna är allt från ansiktsrengöring till massage. Hon håller också längre makeup-utbildningar, där deltagarna bor på gården.
- Det kommer elever från hela landet och från Norge, men jag tar bara emot 4-8 personer om  året. Det finns varken plats eller tid för fler, berättar Elin.
Hon funderade länge på hur de kontrasterande verksamheterna hästar och skönhet skulle kunna kombineras.
- Nu har vi ett paket som blivit succé. Besökarna kommer hit och rider först. Sedan serverar vi en Västerbottenssoppa, och avslutar med massage. Det tilltalar både män och kvinnor." källa
Kontakta företaget genom websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar