tisdag 22 november 2011

158. Jordnära produkter, Valbo

med stor eftertänksamhet kring miljö, energi och estetik


"Företaget drivs av familjen Fredlund i två generationer tillsammans med en anställd. Gården brukar 74 hektar åker med cirka 18 hektar potatis och sju hektar frilandsgrönsaker. Morätter, rödbetor och palsternackor är huvudgrödorna, men även andra grönsaker samt spannmål finns på gården.


Grönsgödslingsgrödor och vall odlas för kompostering för att sedan spridas som gödsel på åkrarna. På gården finns lager och packeri. Grönsakerna körs ut emd en egen lastbil till butiker och grossister. produktionen är KRAV-certifierad sedan 1986.


Gården drivs och utvecklas av visioner, engagemang och framåtanda med målet att producera ekologiska kvalitetsprodukter. Försäljningen av produkterna på en lokal marknad tillgodoser många konsumenters önskan om närproducerade råvaror.


Växtodlingen är genomtänkt med omväxlande grödor för olika jordar och årsmåner håller en stabil produktion oavsett vädrets växlingar. Intresserade av utveckling deltar familjen aktivt i forskning och praktisk tillämpning av nya och förbättrade odlingsmetoder och teknik. I sann nybyggaranda har Fredlunds byggt upp en helt ny gård med stor eftertänksamhet kring miljö, energi och estetik. " källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar