onsdag 23 november 2011

162. Röcklingers Handelsträdgård

Utsedd till Sveriges bästa lantbruksföretag

På företagets websida kan vi läsa "1927 startade farfar Lennart Röcklinger sin handelsträdgård i Lärbro. Efter ett antal år övertog sonen Mats och hans hustru Inga odlingarna och för några år sedan tog vi i den tredje generationen, Berndt och Åke, över och för nu traditionen vidare.


Under många år har tomat- och gurkodlingarna varit ryggraden i handelsträdgårdens sortiment, men på senare år och i takt med det ökande trädgårdsintresset kan man nu hitta både perenner och anueller i plantskolan. Det senaste steget i den utvecklingen togs vintern 2008-09, då vi flyttade ut gurkodlingarna för att bereda plats för ett växthus med enbart blomplantor, krukor och andra trädgårdstillbehör.


Utanför ligger jordsäckar med skiftande innehåll och sist men inte minst har vi satsat på en trädgårdsbutik med lokalodlade grödor, lokalproducerat kött och andra varor från trakten. I maj 2009 fick handelsträdgården den fina utmärkelsen "Sveriges bästa lantbruksföretag" av LRF Konsult och tidningen Land. Man anser att "bröderna har visat stor känsla när det gäller miljötänkande och anpassning av utbudet efter kundernas önskemål". källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar