söndag 27 november 2011

172. Hildurs Krog

Bjuder in till gästabud


På företagets websida kan vi läsa "Hildurs Krog består av en liten tältby i skogen någonstans i Möklinta (i nordöstra hörnet av Västmanland). Det stora tältet är vår matsal där vi sitter till bords och äter. Möblemanget är grovhugget i vikingastil. Just nu har vi sittplatser till 36 personer, men mer möbler är beställda för att på sikt kunna husera optimalt 40 - 48 personer. Krogtältet har en golvyta på 6 x 9 meter. Maten tillagas utomhus över öppen eld.

Var med och laga maten
De som önskar kan få vara med och tillaga maten. Till exempel kan var och en få kavla sitt eget tunnbröd till förrätt, som vi gräddar över elden och sen fyller med diverse läckerheter. Vill man vara ännu mer deltagande i middagen så anordnar vi gärna matlagningskurs där vi tillsammans lagar rätterna från grunden. Är vi många delar vi upp oss på olika grupper för olika rätter. I kursen ingår också information om vilka råvaror som har funnits tillgängliga under olika tidsåldrar, och vilka kryddor och recept som varit vanliga, för den som är nyfiken på sånt. Ofta blir det under matlagningskurserna lite avsteg från det historiskt korrekta, t.ex. händer det att vi använder aluminiumfolie för portionsinpackade efterrätter - eller för riktigt saftiga fiskrätter!


Lokalproducerat
Vi försöker i möjligaste mån att använda oss av lokalproducerade råvaror. När vi har stora gästabud är det t.ex. oftast Forneby Kött som står för den helstekta grisen! Nöt- och lammkött handlar vi gärna från Gröna Hagars Kött. Ostar till både förrätt, varmrätt och efterrätt kommer förstås från MatsPersgården.


Aktiviteter och underhållning
Innan middagen är det trevligt med lite aktiviteter eller underhållning. 
Tyst vandring genom mossiga skogsmarker, avslappningsövning under trädkronorna eller ett yogapass i blåbärsriset? Forntida lekar och spel eller varför inte en eldgycklare? Eller tova ett eget sittunderlag att ha ute i skogen!" källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar