söndag 20 november 2011

144. Stormyrbergets Lantgård

Gården som utvecklas i och med gästernas efterfrågan


På företagets websida kan vi läsa "Vi som driver Stormyrbergets Lantgård heter Caroline och Gunnar. Vi driver ett aktivt jordbruk, och erbjuder besökare att på olika sätt ta del av det vår gård har att erbjuda. Mer om det kan ni läsa här på hemsidan. Ett levande lantbruk är viktigt för oss på Stormyrberget Lantgård. Idag finns här får, hästar, höns, påfåglar, bin, hund och katt. " källa


"Det var redan i början av 90-talet som paret Trapp-Hannu började bjuda in dagisgrupper till besök på mjölkgården, i samarbete med en granne. Det blev snabbt populärt, och en period kom barn ända från Luleå, på kommunens bekostnad. Sedan började de hyra ut en stuga på gården, och gick med i konceptet Bo på Lantgård. I dag har de tre enheter, motsvarande tre stora stugor på 55 kvadratmeter som hyrs ut för självhushåll eller med Rum & Frukost . 
- Tidigare var det mest utlänningar som ville ha frukost, men nu har även svenskarna börjat fråga efter det. Det har skett en standardhöjning och kraven från gästerna ökar, berättar Caroline Trapp.

Sedan de blev medlem i organisationen Bo på Lantgård har de fått hjälp att se små, men viktiga detaljer. Det kan handla om skruva upp den där sänglampan, eller att skylta ordentligt till gården. Stormyrberget har provat på flera koncept, och många lever kvar än. Ett av dessa är ”mor och dotter till häst”, där mor och dotter erbjuds dela det gemensamma intresset häst och ridning under tre dagar.  Andra aktiviteter är barnkalas, paltritt – en ridtur med lunchen bestående av pitepalt tillagad över öppen eld, barnbarn på bondgård och ”Klarar du ett dygn som bonde?”  Där får gästerna helt enkelt arbeta som en bonde från arla morgon, med mjölkning av korna, mockning utsläpp av får etc.
-  Det är en aktivitet som riktar sig storstadsmänniskor, men vi har ännu inte marknadsfört det så mycket. Det är en liten tröskel att komma över innan man kan börja sälja det. Helst skulle man vilja ha en gäst först och prova hur det fungerar, säger dottern Maria Hannu, som är anställd i företaget sedan 2007, och som skapat de olika paketen." källa 


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar