måndag 21 november 2011

153. Huuva Hideaway

Företagare som inte flyter med strömmen

"En gård i byn Liehittäjä, ska bli ett ”gömställe” för ekonomiskt oberoende européer. Två driftiga företagare lanserar Huuva Hideaway, där besökare erbjuds boende i ett flytande hus, avskildhet och hög standard.
- Vi har redan fått förhandsbokningar till nästa sommar, berättar Pia Hagerlind Huuva.


Det var inte bara Henry Huuva som globetrottern Pia Hagerlind blev förälskad i för ett antal år sedan. Även hans hemby Liehittäjä, i Övertorneås kommun, med ett tiotal fasta innevånare, fick en omedelbar plats i hennes hjärta. 
- Jag blev helt förförd av vyerna, vattnet och ljuset här uppe, berättar hon. Detta har paret tagit fasta på, och tror att välbeställda européer och offentliga personer är beredda att betala för avskildhet, natur och rofylld stämning, samtidigt som de erbjuds mat och logi med hög standard.


Pia och Henry är båda drivna entreprenörer som redan har var sitt företag. Henry Huuva driver MesterSnickerier, där han erbjuder specialsnickerier m m. Pia Hagerlind Huuva är företagscoach, inspiratör och gör inredningsuppdrag i det egna företaget Koordinera koncept & kommunikation. 
Huuva Hideaway är ett gemensamt projekt. Under sommaren har de byggt MS/Floataway, ett 25 kvm stort hus på ett 60 kvm flytande däck på pontoner. Här finns sovplats för 2-4 personer samt kök och toalett – allt givetvis väldesignat. På däck kan man sola eller fiska. Om det regnar det går det bra att skåda sjöutsikten genom skjutdörrarna av glas, mysa med en bra bok i eldens sken eller njuta av god mat och dryck. 
- I sommar har vi haft flera par som agerat testpiloter och nästa år blir det ”skarpt läge”, berättar Henry Huuva.


Parallellt håller Pia och Henry på att bygga och inreda en byggnad som kan användas för mindre konferensgrupper eller boende för familjer. I anslutning till den en "spaavdelning" med bastu och pool.  Paret marknadsför sig genom sina nätverk.
- De vet vilka vi är och blir våra "ambassadörer". Det har resulterat i en hel del förfrågningar och förhandsbokningar både under hösten och nästa sommar, berättar Henry Huuva.


Pia och Henry har fått hjälp att utveckla sin idé, genom projektet Gröna Piloter, som LRF driver.
- Det har gett oss mycket att få bolla idéer med handledarna som är duktiga på turism. Sedan får man en extra spark i baken bara genom att vara med i projektet. Det är företag ”i framkant” som får delta och vi vill gärna vara värdiga deltagare... 
LRF och paret Huuva har en gemensam vision – att det ska gå att leva på landsbygden, även om det ofta kräver flera ben att stå på. 
- Vi får se om vi behåller alla ben, eller koncentrerar oss på ett. Hur den än blir är det stimulerande att vara företagare. Det känns också bra att visa för både våra barn och andra att det går att förverkliga drömmar! säger Pia Hagerlind Huuva." källa

Kontakta och bli inspirerade av företaget här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar