måndag 21 november 2011

151. Åbrånets Limousin

Kött hemifrån


På företagets websida kan vi läsa "Gården brukas sedan 1932. Kent Lundström med familj är tredje generation som förvaltar den. Totalt brukas 95 ha åkermark, 28 ha egen mark samt 10 ha naturbetesmark. Till gården hör 90 ha produktiv skogsmark. Jordbruket är inriktat på köttproduktion med ca 100 ungnöt (15-16 mån.) samt 37-40 dikor. På gården är det en renrasig limousin-avelsbesättning. Det finns även en hund, Ackilla (korthårig vorsther), ett 20- tal hönor, tre tuppar och kaniner.


Limousin är en biffras som härstammar från Frankrike (staden Limoges). Kännetecknande för rasen är den gyllenbruna färgen, en lång väl musklad rygg samt en köttfull bakdel.Under 1600- talet användes rasen som dragdjur i kombination med köttproduktion.Utvecklingen har sedan gått mot en utpräglad köttras. Rasen utmärker sig med lätta kalvningar, högt foderutnytjande och framför allt högt slaktutbyte.


Vi jobbar mot ett fungerande kretslopp av växtnäring och god djuromsorg, vilket är en garanti för välsmakande produkter. 2007 började vi förädla egenproducerat limousinkött till exlusiva korvar och charkprodukter som lanserades på Smak & Lust-mässan i Stockholm, Bondens Egen marknad i Umeå, Nolias Livstils- mässa i Umeå samt Olofsfors julmarknad.


Ett utbud av våra produkter finns i lokala matbutiker; ICA Nära i Gräsmyr, Gubböle Gårdsbutik, Häljegård, Barbros Bod och Duå-delikatesser i Umeå. Kött från vår gård finns i Konsumbutiker. Leta efter Guld kött - ett norrländskt gourmékoncept från Nyhléns & Hugosons.


Du kan njuta av limousinkött och charkprodukter från vår gård på Evys Restaurang i Umeå, Olofsfors Herrgård, Cafe Anno 1762- Olofsfors och Kerstins Udde, liksom Viktoria, TC, Brännlands Wärdshus och Socialize." källa

Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar