onsdag 2 november 2011

72. Gröna Hagars Kött


Samarbete kring lyckat koncept


Gröna Hagars kött är ett samarbete mellan lantbruksgårdarna Berga Gård, Ängstorp, Rörbo, Fallängetorp, Skogsbyn, Per-Ols gård. 

På företagets websida kan vi läsa följande om Gröna Hagars kött

"Vi är en grupp lantbrukarfamiljer som samarbetar med gårdsförsäljning av ekologiskt, lokalproducerat nöt- och lammkött.

Gröna Hagars kött kan man äta med gott klimatsamvete.

Vår produktion är klimatvänlig och hållbar. Våra djur äter det foder som gården eller dess närhet ger. Foderproduktionen sker så resurssnålt som möjligt. Vi använder bara gräs – hö, ensilage och ängshö, växter som binder in kol i marken, och därmed förbrukar koldioxid i luften.
Gröna Hagars Kött skapar öppna landskap och smakupplevelser på ett naturligt och klimatvänligt sätt.
I Gröna Hagars lägger vi vikten på att få fram ett välsmakande kött med hög kvalitet, rikt på den fleromättade fettsyran omega-3 och garanterat fritt från genetiskt modifierade organismer (GMO). Kvalitet går före kvantitet.
Gröna Hagars kött är ett kött med identitet – du vet varifrån det kommer. Du vet vad du äter." källa gronaangarsgard.se

Se mer på websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar