söndag 13 november 2011

129. Rosverkstan

Designade Växtstöd


Rosverkstan är ett handelsbolag med säte i Fagersta i Bergslagen. De som äger företaget heter Anna och Lars Johansson.  Rosverkstan startade sin verksamhet i januari 2010.  Företaget designar växtstöd till trädgårdar. De säljer växtstöden via utvalda återförsäljare och webbutik. Växtstöden är hantverksmässigt tillverkade av lokala snickare.


På företagets websida kan vi läsa " Vår utgångspunkt när vi designar  är att du som trädgårdsägare ska få ett växtstöd som utgör ett vackert blickfång för trädgården under hela året! Du får en design som består  av naturliga former och  som samspelar med utemiljön. I designen förenas kvalitét, form och funktion. Inspirationen till våra växtstöd hämtar vi från naturen, konsten och vår svenska kultur- och industrihistoria. Anna Johansson som tillsammans med sin man Lars driver Rosverkstan designar alla växtstöd.


Egen tillverkning och ett samarbete med lokala hantverkare!
Blomstöd, spaljéer i armeringsstål och  rostornet i rost tillverkar vi själva med hjälp av en lokal smed i Fagersta . Smeden tillverkar Rostorn Törnrosa i järn.  Rostornen i trä är tillverkade på ett litet snickeri i Norberg.  Plåten vi använder kommer från ett lokalt plåtslageri och virket från den lokala bygghandeln." källa

Kontakta företaget och blir inspirerad via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar