måndag 28 november 2011

179. Sunnerby Södergård

Utveckling genom generationerna


På företagets websida kan vi läsa "Sunnerby Södergård ligger i en lantlig idyll på Småländska Höglandet, 2 km söder om Vrigstad, utmed Lagans Övre sjösystem. Dess vackra natur sätter sin prägel på omgivningen. Här finns utrymme för lugn och ro men även för äventyr med många förslag på upplevelser och aktiviteter.

På gården bedrivs jord och skogsbruk där markerna hålls i god hävd med ett hundratal dikor och kalvar, främst av rasen Charolais. Vi som driver gården är Birgitta Carlsson tillsammans med sönerna Per och Olof med familjer. Ursprungsgården köptes av Per och Olofs farfars far i början på 1900-talet, men har sedan växt och utvecklats genom generationerna.


Turism är också en del i företaget där vi har två charmiga stugor för uthyrning, som är varsamt restaurerade och med egna bryggor ut i Sunnerbysjön. Fiske, båt och kanotutflykter tillhör avstressande aktiviteter eller varför inte en skogspromenad eller cykeltur längs slingrande stigar och småvägar. Omgivningen är rik på vilt och fågelliv." källa


kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar