söndag 13 november 2011

127. Sahlins Struts

Levande lantbruk med hundratals strutsar


Entreprenörerna bakom företaget är Kerstin och Gunnar Sahlin. På företagets websida kan vi läsa "Sahlins Struts är stolta:
  • över att kunna leverera så många produkter som är ifrån strutsen… faktiskt det mesta som finns i butiken.
  • över att kunna producera så stor del av allt på gården. Hela vägen ifrån åkern-äggkläckningen-uppfödningen-slakten i eget EU-godkänt  slakteri till butiken och caféet.
  • över StrutsäggGlassen (särskilt stolta).
  • över att ha tre Guiness Världsrekord – Världens största ägg.
  • över att ha blivit tilldelade ”Årets Närproducerade produkt 2011″ för vår Strutsleverpastej.
 Sahlins Struts startades år 1994 på gården, som familjen haft i generationer tillbaka. Ett familjeföretag som haft mjölkkor tidigare, men som sedan utvecklades av nyfikenhet att föda upp strutsar. Att gå från att vara ett litet företag till ett känt märke över hela Sverige har varit tufft, men otroligt lärorikt. Vi säljer mängder med strutsartiklar, allt ifrån strutskött och korvar till strutsoljetvålar och praliner med strutsägglikör. En stor artikel är dammvippor av äkta strutsfjädrar både till privatpersoner och städproffs i Sverige och Norden. På gården finns det möjligheter till att strosa runt och kika på de fina strutsarna, samt lära sig det man tidigare inte visste om dem. I vår mysiga gårdsbutik säljer vi allt  som har med struts att göra. På sommaralvåret kan man ta sig en fika eller en lunch eller bara sätta sig ner och njuta av livet. Det är ett måste att testa  glassen som vi tillverkar här på gården.  Sommartid har vi en rolig aktivitet, nämligen tipspromenad då det är upp till bevis vad man kan om strutsar! Vintertid erbjuds det julmat i olika former, så varför inte passa på att njuta med nära och kära hos strutsarna. Eftersom vi är ett familjeföretag vill vi göra det extra spännande för barnen. Hos oss finns det många barnaktiviteter  så håll utkik efter speciella datum då vi har något extra. På sommaren kan barnen leka i lekparken. Som företag kan man boka konferenser hos oss,och vi tar även emot gruppbokningar med guidad visning. Företaget erbjuder några gånger per år gratis guidade visningar hos strutsarna, en unik tur då man får veta saker man aldrig trodde var möjligt!
- För vet du tex att man som vuxen människa kan stå på ett strutsägg utan att det går sönder?! Inte? Då har du ytterliggare en anledning att besöka oss på gården." källa


Kontakta företaget genom websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar