måndag 21 november 2011

154. Sägnernas hus

Upplev våra förfäders fantasivärld

Sven-Gunnar Lindell och Lea Lindell är drivkrafterna bakom Sägnernas hus. På företagets websida kan vi läsa "Här kan du uppleva våra förfäders fantasivärld, troll, jättar, vättar, skogsfrun, den grymme näcken och många många fler. Alla figurer är skapade helt efter folklivsforskares beskrivningar. Folktron är historia och ett andligt kulturarv. 2004 var ett spännande år, då invigde vi vårt museum, om dessa mystiska väsen som levde i våra förfäders fantasivärld. Det var på den tiden då mörkret var svartare än nu och bergen ännu var mjuka. Ebbe Schön känd folklivsforskare och författare till många spännande böcker om folktron, gjorde oss den äran och klippte av banden.

Sägnernas hus startade 1996 och är en ombyggd tillbyggd och renoverad gård, belägen i en vacker omgivning med åkrar och skog runt omkring. Utanför finns en trädbeväxt kulle, med en utedansbana nedanför (en översikts plan finns lite längre ner på sidan). På kullen kan man också fika och om vädret är dåligt, så kan man istället gå in och mysa framför brasan.


Här kan du även handla presenter. Vi presenterar en samlingsserie som består av alla de väsen (Figurer) som finns i museet. Serien kommer med tiden att bestå av 20-25 figurer. Tanken är att man i hemmet, ska kunna skapa sig ett eget litet museum och bjuda våra nära och kära på en upplevelse av våra förfäders fantasivärld. Även dessa figurer är skapade helt efter folklivsforskares beskrivningar (skulptör Lea Lindell). Övriga evenemang är danskvällar (för alla åldrar, se dansprogram) till Sveriges populäraste dansmusik. Vi har också företagsfester, pubkvällar (onsdagar i juli), konferenser, gruppresor, julmarknad och sommaröppet.


Hjärtligt välkomna till Sägnernas hus. Vi hoppas att ditt besök här hos oss ska stanna kvar i ditt minne, som en trevlig och äkta upplevelse." källa


Kontakta företaget via websidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar